Skuša

Među ribama bogatim omega‑3 masnim kiselinama posebno se ističe atlantska skuša (Scomber scombrus), ona je glavni sastojak proizvoda Delamaris. Po obliku i okusu razlikuje se od svoje srodnice (Scomber japonicus), odnosno plavice (lokarde) koja se na svjetskom tržištu upotrebljava kao zamjena za skušu. Skuša u našim proizvodima dolazi iz sjevernog Atlantika, ribolovnog područja FAO 27, koje se smatra jednim od najčišćih mora.
U proizvodima je prirodno prisutan visok sadržaj omega‑3 masnih kiselina. Fileti skuše Delamaris su bez konzervansa i drugih aditiva. Proizvodi ne sadržavaju gluten. Upotrebljavamo praktično aluminijsko pakiranje od 125 g s premazom bez bisfenola A (BPA free). Mogu se jesti samostalno, ali izvrsne su i u raznim salatama, s tjesteninom i drugim prilozima za posebne gastronomske doživljaje.

Ostale skupine Delamaris proizvoda

Prosječna hranjiva vrijednost na 100 g

Energetska vrijednost

783 kJ/189 kcal

Masti

Od toga zasićene masti

15 g

1,9 g

Ugljikohidrati

Od toga šećeri

4,0 g

0,5 g

Bjelančevine

9,4 g

Sol

0,70 g

Omega-3

0,15 g